Kako NFC tehnologija mijenja turističko iskustvo?​

NFC tehnologija postaje sve popularnija u turizmu i pruža brojne mogućnosti za poboljšanje turističkog iskustva. Jedna od najčešćih primjena NFC-a u turizmu je jednostavno spajanje na Wi-Fi mrežu. Umjesto da gosti ručno unose lozinku za Wi-Fi, Wifi TAP uređaj se jednostavno stavi na vidljivo mjesto u apartmanu ili hotelu. Kada gost prisloni svoj pametni telefon na Wifi TAP uređaj, automatski se spaja na Wi-Fi mrežu.

Postavljanjem NFC oznake na ulazna vrata ili u predsoblje apartmana, domaćini mogu gostima pružiti video dobrodošlicu koja uključuje važne informacije o apartmanu i okolici. U toj video dobrodošlici mogu se navesti detalji poput lokacije najbližeg supermarketa, preporuke restorana te upute za korištenje uređaja u apartmanu.

Turističke zajednice mogu stavljati NFC oznake na znamenitosti kako bi turisti mogli skenirati oznaku i pročitati više o toj znamenitosti i to na jeziku po izboru korisnika. Također, apartmani mogu koristiti NFC oznake za prikaz Google ili Facebook recenzija kako bi gosti mogli vidjeti iskustva drugih gostiju.

Sve u svemu, NFC tehnologija pruža mnoge mogućnosti za poboljšanje turističkog iskustva i olakšavanje procesa putovanja. Turistički objekti koji koriste NFC tehnologiju mogu se izdvojiti od konkurencije i pružiti dodatnu vrijednost svojim gostima. Korištenje NFC oznaka u apartmanima za self check-in predstavlja jednostavan, praktičan i moderan način poboljšanja turističke ponude te omogućuje domaćinima i gostima jednostavniji i efikasniji način komunikacije. Kao što vidimo, NFC tehnologija ima ogroman potencijal u turizmu i sigurno ćemo vidjeti još primjena u budućnosti.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je paznaVrati se u kupovinu
    ×