Kako promijeniti naziv i lozinku Wi-Fi mreže?

Prije nego objasnimo kako najbrže i najbezbolnije promijeniti naziv i lozinku Wi-Fi mreže želimo obrazložiti zašto bi to uopće radili? 

Kada je riječ o Wi-Fi mreži kod kuće nije toliko bitno kakav joj je naziv niti koja je lozinka jer se najčešće spojimo jednom sa svakim uređajem. Nakon toga možda godinama više ne postoji potreba za spajanjem na Wi-Fi sve dok ne dođe do promjene operatera ili ne nabavite novi uređaj koji je potrebno spojiti na mrežu. 

U Hrvatskoj, glavna grana gospodarstva je turizam. Sve više ljudi se počinje baviti turizmom i uslugama pružanja smještaja u objektima kao što su ville, kuće za odmor, apartmani, hoteli, kampovi, mobilne kućice i sl. 

Svi ti objekti najčešće nude besplatan Wi-Fi za svoje goste. Često su naziv Wi- Fi mreže i lozinka na nekom papiru među reklamnim materijalima, na papiriću na nekoj komodi ili se podaci jave porukom na mobitel.

Infotag želi poboljšati uslugu pružanja Wi-Fi mreže i zato smo osmislili Wifi TAP uređaj koji će unaprijediti kvalitetu hrvatskog turizma i vašim gostima pružiti iskustvo koje možda nikada do sada nisu imali. Vjerujemo da je to ono po čemu želite da vas gosti zapamte. 

Upute za promijenu naziva i lozinke Wi-Fi mreže

 1. Morate biti spojeni na mrežu (žičano ili bežično) čije podatke želite izmijeniti. Možete koristiti mobitel ili laptop, upute su iste.
 2. Kad ste spojeni na mrežu otvorite bilo koji preglednik i utipkajte IP adresu u adresnu traku. Najčešće IP adrese su 192.168.0.1 (A1), 192.168.1.1 (Iskon), 192.168.8.1 (Telemach).
 3. U sučelje koje se otvorilo unosite username i password (često admin i admin) ili provjeriti naljepnicu na routeru gdje se najčešće nalaze ti podaci kao i IP adresa.
 4. Postavke svakog routera izgledaju drukčije, pa je najbitnije pronaći WLAN ili Wireless ili WiFi postavke naziv mreže tražite pod Network Name – SSID, a lozinku pod Security/Key.
 5. Izmijenite podatke i spremite promjene.

  NAPOMENA: ako izmjenu radite bežično prvo ćete morati izmijeniti naziv, nakon čega ćete se morati ponovno spojiti na mrežu s NOVIM nazivom, ali STAROM lozinkom. Kad ste ponovno spojeni ponovite korake i izmijenite lozinku i spremite podatke te se ponovno spojite na Wi-Fi mrežu sa svim novim podacima.

Nakon što ste naziv Wi-Fi mreže prilagodili smještajnom objektu koji iznajmljujete spremni ste za korak dalje, a to je narudžba Wifi TAP uređaja s personaliziranim podacima za spajanje na Wi-Fi mrežu putem NFC tehnologije, QR koda ili klasično ručnim unosom lozinke. 

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je paznaVrati se u kupovinu
  ×